een persoon die planten water geeft met tekst overlay

Een betere wereld met Ecologi

Iedereen draagt zijn steentje bij voor de natuur en een betere wereld, DM kan niet achterblijven! Daarom zocht DM naar een manier waar er echt verschil kan gemaakt worden. Zo komt Ecologi in de picture. Ecologi plant bomen in verschillende landen, doet projecten waar ze voedsel voorzien aan arme regio’s en installeert hernieuwbare energiebronnen.

Daarom beslist DM om via Ecologi een klein bos aan te kopen. Concreet komt dit neer op 816 bomen die de wereld een beetje groener maken en de lucht een beetje gezonder. 

CO2 neutraal + Boom Certificaat

Onze verpakkingsleverancier RecyPack BV handelt geheel CO2 neutraal. Dit wil zeggen dat alle pakket-en pallettransport geheel CO2 neutraal is en dat alle uitstoot hiervan volledig gecompenseerd wordt. In totaal zijn er ook 10 bomen geplant. De bomen zijn geplant als onderdeel van een ecologisch bos, wat geheel zonder commercieel doel ontwikkeld wordt door de stichting thegreencore.org. Doel van de stichting is om een 100 hectare groot ecologisch bos te ontwikkelen, waarin de komende generaties alle ruimte gegeven wordt om de flora en fauna zich maximaal te laten ontwikkelen. 

Onze producten voor een betere leefwereld

Doepke opladen van elektrische auto

Elektrische laadpalen afzekering van Doepke

E-mobiliteit opent een winstgevende toekomstige markt voor elektrische specialisten: hoe groter het aantal elektrische auto’s op de weg, hoe groter de behoefte aan aan oplaadpunten. Reststroombeveiliging voor laadzuilen, wandkasten en soortgelijke apparaten kan een uitdaging vormen, maar Doepke’s aardlekschakelaars voor elektrische voertuigen (EV-ontwerp) bieden een probleemloze oplossing en voldoen nu aan de nieuwe IEC 62955 productnorm.

Doepke EV charging

‘Super EV’ overstoombeveiliging en differentieel in 1!

De DFS 6 A EV OCP HD is een aardlekschakelaar met ingebouwde overstroombeveiliging, speciaal ontworpen voor gebruik in laadstations voor EV’s. Het apparaat is ontworpen om de hoge stroomsterktes die worden gegenereerd door de laadstations voor EV’s te verwerken en te beschermen tegen overbelasting en kortsluiting. De DFS 6 A EV OCP HD is ook voorzien van een geavanceerde detectietechnologie die zorgt voor een snelle uitschakeling van het circuit in geval van een storing.

Innolinq, volledig recycleerbaar en comform aan toekomstige normen!

Bals produceert zijn nieuwe productlijn ‘Innolinq’ zonder lood. Hierdoor kan de stekker volledig gerecycleerd worden in de toekomst. Tenminste als het hier ooit op aankomt want Bals heeft er ook voor gezorgd dat de stekker langer meegaat door hem zeer robuust te maken.  

Onze leveranciers hun inspanningen

Bals

Bals acht duurzaamheid zeer belangrijk, daarom dat ze de 17 duurzaamheid goals van de UN als hun leidraad gebruiken. Zo heeft Bals momenteel al zijn ISO 14001 certificaat gekregen in 2023. Een bewijs en beloning van hun inspanningen! Op vlak van energie opwekken doet Bals het zeer goed. Ze beschikken over 2004 zonnepanelen, goed voor ongeveer 500 ton minder CO2. Maar ook hun productgamma past zich aan aan de veranderende wereld. Momenteel investeert Bals in producten die ervoor zorgen dat jij minder energie verspilt, goed voor de portefeuille en de natuur! 

Hensel

Hensel investeert eveneens in duurzaamheid. Momenteel renoveert Hensel de productieplaats in Kirchhundem-Würdinghausen om tot een verdubbeling van de productieoppervlakte te komen hier. En Hensel gebruikt deze situatie meteen om alles groener te maken hier. Zo zullen er zonnepanelen komen, zullen de hallen uitgerust worden met energie efficiënte ventilatie en zal het zo gemaakt worden dat er wartmeterugwinning is.

Het stopt niet daar, in 2021 heeft Hensel 1408 ton materiaal gerecycleerd en in datzelfde jaar konden ze 150 ton broeikasgassen besparen.

Doepke

Doepke investeert enorm in zonne-energie. Zo staat hal 6A zijn dak vol met zonnepanelen, de opbouw staat gepland voor hal 6B en de berekeningen worden gemaakt voor de andere hallen. Verder is er nog een uitbreiding van de productie op een andere locatie en wanneer deze af is, zullen ook hier zonnepanelen komen.

Maar het stopt niet daar! Ook het volledige wagenpark is elektrisch en indien het personeel dit wilt, kunnen ze een E-bike leasen. Of als het personeel het op de oude manier wilt doen, kunnen ze 1 van de fietsen gebruiken die Doepke beschikbaar stelt. 

Conformité européene logo voor elektrische materialen

CE-markering: Wat, waarom en waar?

Lees meer
Aarding elektriciteit industrieel

Aardingsystemen: De stevige fundering van industriële elektriciteit

Lees meer
Haspel Schill IP waarde waterdicht

IP Waarde: Alles wat je moet weten over beschermingsgraden

Lees meer