Home » Content Duurzaamheid » Ecologi en DM

Ecologi logo Werken aan een betere wereld dankzij jou! 🌱

Ecologi logo

Een betere wereld met Ecologi

Iedereen draagt zijn steentje bij voor de natuur en een betere wereld, DM kan niet achterblijven! Daarom zocht DM naar een manier waar er echt verschil kan gemaakt worden. Zo komt Ecologi in de picture. Ecologi plant bomen in verschillende landen, doet projecten waar ze voedsel voorzien aan arme regio’s en installeert hernieuwbare energiebronnen. En dit allemaal via een makkelijk systeem. Je kan de bomen zelf in bulk aankopen of je webshop koppelen aan hun systeem zodat er bij elke bestelling een boom gekocht wordt. 

Op deze manier heeft Ecologi al meer dan 61.000.000 bomen kunnen planten en +2.500.000 ton CO2 kunnen vermijden in minder dan 3 jaar (April 2023)!

 

Afgelopen projecten van Ecologi

Zonnepanelen in Vietnam

Bij een recent project heeft Ecologi een zonnepanelenpark gebouwd in Vietnam. In Vietnam vormt energietekort een gigantisch probleem, ze zijn te afhankelijk van kool en als een kooltoevoer probleem is komt al hun energietoevoer in problemen. Daarom heeft Ecologie het zonnepanelenpark gebouwd, zo hebben ze een ecologisch alternatief en verkleint het hun afhankelijkheid aan kool

https://ecologi.com/projects/solar-power-project-vietnam

Bos in Madagascar

90% van de dieren in Madagascar, vind je nergens anders terug in de wereld. Toch gebeurt er ook hier wat overal gebeurt, namelijk ontbossing. Hierdoor verdwijnt er niet alleen een natuurlijke en cruciale koolstof neutralisatie vorm, maar verdwijnen de unieke dierensoorten ook. Hun habitat verdwijnt samen met de bomen. Daarom plant Ecologi ook hier bomen. Ze werken samen met de lokale bevolking zodat deze een eerlijk loon krijgen en de bossen komen terug. Win win!

https://ecologi.com/projects/mangrove-planting-kandrany-madagascar

Wind turbines in Thailand

Net zoals in Vietnam is Thailand enorm afhankelijk van oude manieren van elektriciteitsproductie zoals kool en gas. Jammer want hun natuur vormt net hun grootste economische product in de vorm van tourisme. De opwarming van de aarde kan de natuur in Thailand snel veranderen door het verdwijnen van koraal, het stijgen van het zeewater… Daarom is Thailand een perfect land zowel symbolisch als praktisch om een wind turbine park te bouwen. Zo bouwen ze hun afhankelijkheid aan de traditionele brandstoffen af en ze redden hun natuur!

https://ecologi.com/projects/wind-power-project-in-thailand

Ecologi joined

Een klein bos extra dankzij jou!

Dm groeit jaar na jaar. Daarom vinden wij het bij DM onze verantwoordelijkheid als bedrijf om iets terug te geven aan de natuur zodat de ecologische voetafdruk beperkt blijft.

Dat betekent dat we vanaf nu elk jaar een klein bos zullen laten planten via Ecologi. Concreet komt dit dit jaar neer op 816 bomen die we dankzij jou hebben kunnen planten! Deze zullen geplant worden in een 2de project in Madagascar.

We plant trees with Ecologi

Ecologi en dm planten van bomen

Het project

Het project is begonnen in 2021 en zal duren tot 2031 of tot de volledige plek is ingevuld. In totaal kunnen er 38.000.000 bomen geplant worden op de 2de site in Madagascar. En momenteel zitten we nog maar aan 8.800.000 (+816 🌳) bomen, er is dus nog werk! 

Ontdek onze andere blogs

Conformité européene logo voor elektrische materialen

CE-markering: Wat, waarom en waar?

Lees meer
Aarding elektriciteit industrieel

Aardingsystemen: De stevige fundering van industriële elektriciteit

Lees meer
Haspel Schill IP waarde waterdicht

IP Waarde: Alles wat je moet weten over beschermingsgraden

Lees meer