Bals Quick-Connect

Werken met elektriciteit, zoals een stekker aansluiten, kan gevaarlijk zijn. Bij Bals® zitten de productingenieurs niet stil. Continu zijn ze bezig om hun producten te verbeteren en om ze nog praktischer en handiger te maken. Omdat de hoogwaardige artikelen van Bals de geldende veiligheidsnormen steeds overschrijden, is DM uit Heverlee, nabij Leuven, een trotse verdeler van dit merk.

75% tijdsbesparing bij het aansluiten van CEE connectoren!

Zo werden de klassieke CEE connectoren voorzien van het Quick-Connect®. Deze gepatenteerde schroefloze aansluittechniek zorgt voor een zekere en betrouwbare aansluiting van storingsvrije contacten. Gevolg: een tijdsbesparing van 75% bij het aansluiten van een stekker.

De schroefloze Quick-Connect aansluittechniek levert dus aanzienlijke voordelen op voor de elektricien die het CEE materiaal, zoals een stekker, moet aansluiten. Dit maakt deze producten erg interessant om in jouw gamma op te nemen.

De troeven van het Quick-Connect principe

Dankzij de klemdrukveertechniek en draadsluiting hoef je niet meer te schroeven bij het aansluiten van CEE stekkers en koppelstekkers. Behalve de snelheid van het aansluiten – ongetwijfeld de belangrijkste troef – zijn er nog meer voordelen aan de Quick-Connect techniek:

  • Een eenvoudige vingerdruk op de vergrendelingshendeltjes volstaat om de klem duurzaam en betrouwbaar te sluiten. De klem kan ook gemakkelijk in 1 beweging weer geopend worden.
  • De sluiting gebeurt zichtbaar en hoorbaar.
  • Geen adereindhulzen en aangepaste werktuigen meer nodig voor de koppeling.
  • De aansluitklemmen worden in geopende toestand en optimaal afgeregeld aangeleverd.
  • De Quick-Connect verbindingen zijn onderhoudsvrij en je hoeft deze ook niet meer na te schroeven.
  • Doordat de geleiders geklemd worden zonder deze te beschadigen, wordt een optimale verbinding gegarandeerd voor de ganse levensduur van de klem.
  • Hoge contactdruk: overgangsweerstand neemt af naarmate het koper zich meer gaat zetten bij gelijkblijvende contactdruk.
  • Geschikt voor meerdere types en diameters van geleiders (zowel vast, flexibel als meeraderig).
  • De klemmen zijn schok- en vibratiebestendig en bestand tegen temperatuurschommelingen.

Modellen en uitvoeringen

De Bals® CEE connectoren met Quick-Connect techniek zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen:

ArtikelØ geleiderType geleider
Stekker en koppelstekker 16A1,0 mm² – 2,5 mm²Flexibel
In- en opbouwstopcontacten 16A1,5 mm² – 4,0 mm²Éen- of meeraderig
Stekker en koppelstekker 32A2,5 mm² – 6,0 mm²Flexibel
In- en opbouwstopcontacten 32A2,5 mm² – 10,0 mm²Éen- of meeraderig
Stekker en koppelstekker 63A6,0 mm² – 16,0 mm²Flexibel
In- en opbouwstopcontacten 63A6,0 mm² – 25,0 mm²Éen- of meeraderig

Ontdek waarom dit een toegevoegde waarde is in jouw gamma

De Quick-Connect stekkers die je eenvoudig kunt aansluiten, leveren elektriciens een aanzienlijke tijdsbesparing, een verhoogd gebruiksgemak en een zekere contactdruk. Ze zullen maar wat graag dit Bals® CEE gamma gebruiken als je hen dit aanbiedt in uw elektrische groothandel.

Overweeg je om deze Quick-Connect aansluittechniek in jouw gamma op te nemen zodat jouw klanten eenvoudig een stekker kunnen aansluiten? Of wens je meer informatie, een sample en/of een vrijblijvend prijsvoorstel te ontvangen?

Neem gerust even contact met ons op door te bellen naar 016 40 03 02 of door een e-mail te sturen naar info@demaegd.be. Wij helpen je graag verder!