Home » Overig » 4 voordelen van een op maat gemaakte verdeelkast voor uw bedrijf

4 Voordelen van een op maat gemaakte verdeelkast voor je organisatie

een persoon werkt aan een machine

De voordelen van een op maat gemaakte verdeelkast  voor je organisatie

Een op maat gemaakte verdeelkast kan van groot belang zijn voor je bedrijf. Het is namelijk een centraal punt waar alle elektriciteit binnen je bedrijfspand samenkomen en verdeeld worden naar de verschillende aansluitingen en apparaten. Een verdeelkast op maat kan ervoor zorgen dat je bedrijf optimaal functioneert en veilig is. In dit artikel bespreken we de voordelen van een op maat gemaakte verdeelkast voor je bedrijf.

Voordelen van een op maat gemaakte verdeelkast

✔️ Veiligheid

Een op maat gemaakte verdeelkast kan zorgen voor een veiligere werkomgeving. Wanneer je verdeelkast niet op maat is gemaakt, kan het zijn dat er te veel apparaten op één groep zijn aangesloten, wat kan leiden tot overbelasting en gevaarlijke situaties. Het zorgt voor een betere verdeling van de elektriciteit en voorkomt overbelasting.

Om deze veiligheid te garanderen werken we met bepaalde certificaten die aangeven dat de verdeelkast goedgekeurd is. Deze certificaten bekomen we door de verdeelkasten te testen via ons testapparaat

✔️ Hogere betrouwbaarheid

Een op maat gemaakte verdeelkast wordt speciaal voor je bedrijf ontworpen en gebouwd. Dit betekent dat de verdeelkast is gebaseerd op je specifieke behoeften en dat deze is ontworpen om zo betrouwbaar mogelijk te zijn. Dit resulteert in minder storingen en minder uitvaltijd, wat essentieel is voor bedrijven die afhankelijk zijn van elektriciteit voor hun bedrijfsactiviteiten.

✔️ Flexibiliteit in ontwerp

Wanneer je kiest voor een op maat gemaakte verdeelkast, heb je de volledige controle over het ontwerp ervan. Dit betekent dat je de afmetingen, vorm, indeling en functionaliteit van de verdeelkast kan aanpassen aan je specifieke behoeften en wensen. Dit geeft je de flexibiliteit om de kast precies te laten passen bij je bedrijfsactiviteiten en de beschikbare ruimte in je pand.

✔️ Kostenbesparing

Een op maat gemaakte verdeelkast kan je uiteindelijk kosten besparen. Door een efficiëntere werking van je bedrijf en het voorkomen van storingen, kan je kosten besparen op reparaties en vervanging van apparatuur. Daarnaast kan het zorgen voor een betere energie-efficiëntie, waardoor je kan besparen op je energierekening.

Een persoon houdt een verdeelkast vast.

Ontdek onze custom-made verdeelkast: de Variabox

Conclusie

Een op maat gemaakte verdeelkast kan van groot belang zijn voor de veiligheid, efficiëntie en flexibiliteit van uw bedrijf. Door te kiezen voor een op maat gemaakte verdeelkast, kunt u kosten besparen en zorgen voor een optimale werking van uw bedrijf.

 

3 unieke FAQ’s

1. Is het duur om een op maat gemaakte verdeelkast te laten installeren?

› Het kan duurder zijn dan een standaard verdeelkast, maar het biedt wel meer voordelen op lange termijn.

2. Moet ik mijn hele bedrijfspand laten rewiren om een op maat gemaakte verdeelkast te laten installeren?

› Nee, een op maat gemaakte verdeelkast kan worden aangepast aan je huidige bedradingssysteem.

3. Moet ik zelf een elektricien vinden om mijn op maat gemaakte verdeel te installeren?

› Het is aan te raden om een professionele elektricien in te schakelen voor de installatie van de kast.

 

 

Ontdek onze andere blogs

Conformité européene logo voor elektrische materialen

CE-markering: Wat, waarom en waar?

Lees meer
Aarding elektriciteit industrieel

Aardingsystemen: De stevige fundering van industriële elektriciteit

Lees meer
Haspel Schill IP waarde waterdicht

IP Waarde: Alles wat je moet weten over beschermingsgraden

Lees meer