Kontex Ultra

Extra stabiel, gepatenteerd en REACH- & RoHS-conform – dat is de nieuwe KONTEX ULTRA verbindingstechnologie van Bals. KONTEX-ULTRA is ontwikkeld onder de titel “Green-Connect” om te voldoen aan de milieueisen van een zich ontwikkelende industrie. Alle 16 + 32A QUICK-CONNECT producten bevatten geen lood.

KONTEX-ULTRA is de logische doorontwikkeling van de KONTEXPLUS contacttechnologie van Bals, die zich al jaren heeft bewezen. Dankzij een nieuw productieproces en geavanceerde nieuwe technologie bereiken de contacthulzen nog betere eigenschappen met aanzienlijk lagere plug- en trekkrachten.

GRONDSTOFBESPAREND

KONTEX-ULTRA contacten in 16A + 32A QUICK-CONNECT producten bevatten geen lood. Al deze producten worden geproduceerd met uitsluitend recyclebare materialen en voldoen daarmee aan het principe van duurzame productie.

VERBETERDE GELEIDBAARHEID

Onze INNOLINQ producten garanderen een optimaal contact en geleidingsvermogen. Dit wordt gewaarborgd door een speciaal ontwikkeld basismateriaal in combinatie met een zeer complexe strain-hardening technologie van de contacten.

 

REACH & ROHS CONFORM

INNOLINQ met QUICK-CONNECT voldoet aan de strenge geplande EU REACH & RoHS richtlijnen van de toekomst.

VERMINDERDE STOP- EN TREKKRACHTEN

Gladde oppervlakken op de pen en een verbeterd hulsontwerp verminderen de in- en uittrekkrachten bij het in- en uitpluggen van onze INNOLINQ stekker- en contrastekkers. Bovendien vereenvoudigt de grotere pasnauwkeurigheid de bediening aanzienlijk.

Kontex Ultra

Kontex Ultra voor 63A + 125A producten

De afschuining direct op de hulsmond en het speciaal ontwikkelde basismateriaal verminderen de wrijvingsverliezen en vereenvoudigen daardoor het in- en uitpluggen aanzienlijk. Een ander voordeel is de zelfreinigende werking door speciaal aangelegde afvoerwegen die het contact doeltreffend beschermen tegen vuil en oxidatieproducten. De expansiebegrenzers vormen een ander volledig nieuw ontwikkeld productdetail. Ze beschermen effectief en duurzaam tegen vervorming en voorkomen zo storingen door overmatig contact.