Bals

Bals, onze favoriete fabrikant voor CEE contactmaterialen en CEE combinatiekasten

Bals is niet zonder reden een bekende en gerenommeerde naam in de elektrotechniek. Al meer dan 50 jaar produceert de firma Bals topproducten van onberispelijke kwaliteit. Met de focus op duurzame CEE contactmaterialen en gebruiksvriendelijke combinatiekasten.

De producten worden constant getest en verder ontwikkeld om nóg beter te presteren. De Bals ingenieurs passen hun producten voortdurend aan de vraag van de eindgebruiker en aan de extreme weersomstandigheden aan.

Regelmatig brengt Bals nieuwe, innovatieve producten op de markt. Steevast hoogvliegers op het vlak van technische prestaties of gebruiksgemak. De gepatenteerde Quick Connect® en Multi-Grip® techniek bijvoorbeeld. Ze zorgen niet alleen voor een stevige aansluiting maar leveren ook een aanzienlijke tijdsbesparing op voor de elektricien die de plaatsing uitvoert!

Bij DM zijn we dan ook oprecht trots dat we de Bals producten exclusief mogen verdelen voor de Belgische markt.

 

De bals combinatiekasten

Afbeelding van Combi Bals

De mobiele combinatiekasten van Bals zijn absolute topproducten. Vooral de rubberen verdeelkasten of werfpaddenstoelen zijn bijzonder in trek. Deze Bals combinatiekasten zijn draagbaar, stapelbaar, weersbestendig en volledig uitgerust om aan elke stroombehoefte te voldoen.

In het Bals gamma vindt u altijd een geschikte combinatiekast. De verdeelkasten worden uitgevoerd met voedingen van 16- tot 125 A en worden volledig naar wens geconfigureerd. U vraagt, wij monteren!

De Variabox

Verschillende variaboxen

Met de Variabox® gaat Bals nog een stapje verder. Deze combinatiekasten zijn vooral geschikt voor wandmontage en zijn modulair uitbreidbaar. Meerdere kasten kunnen zo moeiteloos op elkaar aangesloten worden waardoor u ze eindeloos kan combineren.

Dankzij het klapdeksel met de One Touch Close techniek houden elektriciens beide handen vrij om te werken. Het klapdeksel kan in open stand blijven staan dankzij een vergrendelpunt. Door het vedermechanisme wordt het deksel met 1 klik weer gesloten. Ook de uitschuifbare DIN-rails en de mogelijkheid om de voeding boven- of onderaan aan te sluiten zorgen voor een comfortabele plaatsing.

Ook de Variabox® combinatiekasten kunnen volledig naar wens geconfigureerd worden en de gecodeerde flensplaten bieden nóg meer zekerheid bij onderhoud. Kortom, de Variabox® is een combinatiekast die haar gelijke niet kent!

Een greep uit het Bals gamma

Enkele weetjes over Bals Elektrotechnik

  • Made in Germany volgens de strikte Duitse kwaliteitsnormen
  • Wereldwijd actief in meer dan 80 landen
  • Bals® producten worden voortdurend onderworpen aan strenge duurzaamheidstesten. Bals® artikelen beantwoorden niet alleen aan alle geldende normen, ze overschrijden ze met gemak!
  • Duurzaamheid en weersbestendigheid staan altijd centraal. Bals® elektrotechnische contactmaterialen zijn bestand tegen verschroeiende hitte, ijzige koude, vocht, fijn stof en andere extreme weersomstandigheden.

Wordt u ook een trotse Bals verdeler?

Bent u geïnteresseerd om de hoogwaardige Bals CEE contactmaterialen in uw gamma op te nemen? 

Contacteer ons voor meer informatie en een vrijblijvend prijsvoorstel.

Lees meer
Catalogus Bals 2020 (ENG) Programma Overzicht Bals Catalogus Bals 2020 (D)