Enycase aftakdozen van Hensel

Als je op zoek bent naar een duurzame, waterdichte aftakdoos voor buiten, dan kijk je het best in de richting van de Enycase van Hensel. In 1931 ontwikkelde Hensel® de eerste kabeldoos uit Duroplast materiaal. Dit was een ware omwenteling in de elektrotechniek. Een groot aantal klassieke installatieproblemen konden nu gemakkelijk opgelost worden. Met een elektrische aftakdoos is elektriciteit aansluiten voor iedereen een fluitje van een cent!

Een aftakdoos die zowel binnen als buiten gebruikt wordt

Hensel® is nog altijd zeer fier op de kunststof aftakdozen, zoals de Enycase. Daardoor ziet het bedrijf het als zijn onvoorwaardelijke plicht om de onbetwiste voorloper en marktleider te blijven. De Hensel® aftakdozen zullen daarom altijd aan de strengste normen voldoen en die vlotjes overschrijden. Tevens is de Enycase, een elektrische en waterdichte aftakdoos van Hensel, innovatief en baanbrekend op elk vlak. Bovendien is deze elektrische en waterdichte aftakdoos van Hensel ideaal voor het aansluiten van elektriciteit en kan deze zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Bestand tegen extreme weersomstandigheden

Ook de bestaande Hensel kabeldozen worden voortdurend kritisch benaderd en verbeterd waar mogelijk. De eisen en verwachtingen van de markt worden almaar strenger. Een prachtig voorbeeld van het resultaat van dit harde werk is de Enycase® kabeldoos. De elektrische en waterdichte aftakdoos van Hensel voor het aansluiten van elektriciteit weet extreme weersbestendigheid te combineren met ultiem gebruiksgemak en is daardoor ook ideaal voor buiten.

Aftakdozen met een twist!

Een kleine twist volstaat om de Hensel® Enycase aftakdozen te sluiten. De metrische sluiting van de elektrische en waterdichte aftakdoos van Hensel bespaart zo tot zo’n 2/3e van het klassieke schroefwerk. Net omwille van die tijdsbesparing is de Enycase kabeldoos bijzonder geliefd bij elektriciens en dat is zeker niet de enige reden.

De kunststof behuizingen zijn ook uiterst geschikt voor onbeschermde buitenopstellingen. De Enycase van Hensel is verder extreem bestendig tegen vocht, vuil en stof en blijft in de meest radicale weeromstandigheden optimaal presteren. Het is dus een ideale aftakdoos voor buiten.

Wat u zeker moet weten over de Enycase aftakdozen

 • Afsluiten met een kwartslag van de schroevendraaier. De sluitstand is meteen zichtbaar.
 • Extra hoge beschermingsgraad voor onbeschermde buitenopstelling volgens DIN VDE 0100 deel 737.
 • Membranen geschikt voor wartels van verschillende maten.
 • Kabelinvoer ook via de bodem mogelijk.
 • Afgeronde hoeken, ultra-duurzame en onderhoudsvrije behuizing.
 • Brandgedrag volgens gloeidraadtest 960° en hoge slagvastheid IK09 (10 joule).
 • Alle klemmen met 2 klemposities per pool. Diverse soorten aders en diameters kunnen in 1 klem bevestigd worden. Keuze uit verschillende klemposities en bevestigingsmogelijkheden.
 • De klemmen zijn hoog geplaatst waardoor er meer ruimte beschikbaar is voor bedrading.
 • Klemmen met draadbescherming voor flexibele leidingen of adereindhulzen.
 • Beugels voor externe bevestiging worden bijgeleverd.

Heel wat keuze qua uitvoeringen

 • Klembereiken van 1,5 tot 50 mm²
 • Voor nominaalstroom van 20 tot 125 A
 • Wanden geschikt voor kabelinvoer van max. M20 tot max. M63
 • Met of zonder klem en/of uitbreekpoorten

Neem dit product op in jouw assortiment

De aftakdoos Enycase van Hensel is een topper in haar segment. Wordt ze dat binnenkort ook in jouw gamma zodat jouw klanten met deze aftakdoos eenvoudig elektriciteit kunnen aansluiten? Neem gerust contact op met DM uit Heverlee, nabij Leuven, door een mailtje te sturen naar info@demaegd.be of door te bellen naar 016 40 03 02 voor meer informatie. Ons ervaren team vertelt jou tevens graag meer over de vrijblijvende prijzen van deze elektrische en waterdichte aftakdoos voor buiten. Verder helpen wij je ook verder als je een staal van de Enycase van Hensel wenst te ontvangen om zelf te ontdekken hoe deze kabeldoos uitblinkt qua gebruiksgemak.